Proiecte Municipiul Alba Iulia finanțate din fonduri nerambursabile, din anul 2007 până în prezent

Platformă realizată în cadrul proiectului GROW - reGovery and Resilience through cOhesion frameWork

European Partnership for Inovative Cities within an Urban Resilience Outlook, acronim EPICURO

Proiectul își propune să promoveze cooperarea transnațională multi-actor și să îmbunătățească cunoștințele despre soluțiile tehnologice disponibile comunităților locale, care pot ajuta autoritățile locale și operatorii de Protecție Civilă în monitorizarea și gestionarea dezastrelor naturale, reducând efectele secundare și făcând comunitățile din întreaga Europă mai rezistente. În plus, proiectul își propune să crească specializarea și rolul echipelor de Protecție Civilă, în sprijinul factorilor de decizie, comunităților locale și părților interesate relevante, și să îmbunătățească angajamentul politic și instituțional pentru creșterea capacităților cetățenilor de a construi reziliență în cadrul comunităților lor.

Obiectiv general:

Obiectivul general al proiectului este promovarea schimbului de bune practici în domeniul rezilienței urbane și facilitarea accesului la cunoaștere și cunoștințe specifice cu privire la problema adaptării la schimbările climatice, prin implicarea unui parteneriat compus din actori activi la nivel european, care cooperează și lucrează la îmbunătățirea rezilienței urbane și, prin urmare, pot aduce o plus valoare dezbaterii și a procesului de dezvoltare al soluțiilor.

Obiective specifice:

Obiectivele specifice: 1. Identificarea celor mai bune practici, dezvoltate până în prezent la nivel european și internațional, legate de reziliența urbană și contribuirea la dezvoltarea unor strategii comune la nivel local, național și european; 2. Identificarea tehnologiilor, dezvoltate până în prezent la nivel european și internațional, care pot sprijini autoritățile teritoriale și operatorii de protecție civilă în monitorizarea și gestionarea catastrofelor naturale; 3. Formarea echipelor de protecție civilă cu privire la utilizarea mai eficientă a tehnologiei disponibile, astfel încât să crească specializarea și rolul lor în sprijinul factorilor de decizie, comunităților locale și părților interesate relevante; 4. Implicarea în mod activ a factorilor de decizie în dezvoltarea a cel puțin unei acțiuni pilot în fiecare entitate teritorială implicată, capabilă de a îmbunătăți rezistența urbană în caz de dezastre; 5. Informarea și instruirea cetățenilor cu privire la conceptul de reziliență și a modului în care acesta poate contribui la un oraș mai rezistent.

Cod proiect:

569330-CITIZ-1-2015-2-ES-CITIZ-NT

Program finanțare:

Comisia Europeană

Stadiu proiect:

Valoare totală proiect LEI:

Buget Mun. Alba Iulia LEI:

Valoare nerambursabilă LEI:

Valoare totală proiect EURO:

Buget Mun. Alba Iulia EURO:

Valoare nerambursabilă EURO:

Rolul Mun. Alba Iulia în proiect:

Partener

Domeniul de finanțare:

Mediu înconjurător

Perioada programare:

2014-2020

An începere proiect:

2017

An finalizare proiect:

2019

Consorțiu parteneri:

Municipiul Alba Iulia, Municipiul Vicenza – Italia, alături de partenerii: Skopje - Macedonia, Potenza – Italia, Comuna Vejle – Danemarca, Ekodona – Letonia, Municipiul Salaspils – Letonia, EPC SRL – Italia, Asociația de planificare la nivel local și național – Marea Britanie, Universitatea europeană din Cipru