Proiecte Municipiul Alba Iulia finanțate din fonduri nerambursabile, din anul 2007 până în prezent

Platformă realizată în cadrul proiectului GROW - reGovery and Resilience through cOhesion frameWork

EXPRESS – „European regions promoting renewable energy self-sufficiency”

În cadrul proiectului EXPRESS, regiunile caută modalități de a-și crește autosuficiența energetică și cota lor de energie regenerabilă. Proiectul sprijină obiectivele REPowerEU de a produce energie curată, de a îmbunătăți eficiența energetică și de a diversifica aprovizionarea cu energie. Toți partenerii au propriile provocări, dar și bune practici pe care le pot împărtăși pentru a îmbunătăți activitatea de politici pentru a accelera tranziția către energie curată. Proiectul este finanțat prin programul INTERREG EUROPE 2021-2027.

Obiectiv general:

Proiectul își propune să reducă dependența regiunilor de importurile de energie și utilizarea energiei fosile și să crească autosuficiența energetică a acestora și ponderea energiei regenerabile prin îmbunătățirea politicilor regionale pentru a lua în considerare mai bine noul mediu operațional din sectorul energetic și pentru a permite o tranziție rapidă către producerea la nivel local a energiei pentru încălzire, electricitate și transport. Proiectul urmărește să-și atingă obiectivele prin schimbul interregional de informații și învățarea reciprocă. Durata de implementare a proiectului este de 51 de luni de la data semnării contractului de finanțare.

Rezultate:

În cadrul proiectului, Municipiul Alba Iulia își va îmbunătăți și actualiza documentul strategic PAEDC. Acest document strategic necesită îmbunătățire și actualizare constantă pentru a fi relevant și util.

Cod proiect:

01C0136

Program finanțare:

INTERREG EUROPE

Stadiu proiect:

Valoare totală proiect LEI:

9.294.915,00

Buget Mun. Alba Iulia LEI:

965.000,00

Valoare nerambursabilă LEI:

945.700,00

Valoare totală proiect EURO:

1.858.983,00

Buget Mun. Alba Iulia EURO:

193.000,00

Valoare nerambursabilă EURO:

189.140,00

Rolul Mun. Alba Iulia în proiect:

Partener

Domeniul de finanțare:

Energie

Perioada programare:

2021-2027

An începere proiect:

2023

An finalizare proiect:

2027

Consorțiu parteneri:

Consorțiul de parteneri este format din 8 de entități, precum: The Regional Council of North Karelia (Finlanda), 3CEA (Irlanda), Paris Climate Agency (Franța), The Marche Region (Italia), Rzeszow Regional Development Agency (Polonia), Hajdú-Bihar County Government (Ungaria), Alba Iulia Municipality (România), Public Institution for the Development of the Međimurje County REDEA (Croatia).