Proiecte Municipiul Alba Iulia finanțate din fonduri nerambursabile, din anul 2007 până în prezent

Platformă realizată în cadrul proiectului GROW - reGovery and Resilience through cOhesion frameWork

Innovative place-brand management, acronim CityLogo

„Innovative Place-Brand Management”- CityLogo (Managemetul unui brand local inovator) reprezintă un proiect finanţat de Uniunea Europeană în cadrul programului european Urban Development Network Programme Urbact II 2007-2013 prin FEDR. Primăria Alba Iulia este partener într-un consorţiu transnaţional coordonat de Municipalitatea Utrecht – Olanda, din care fac parte şi municipalităţile Coimbra – Portugalia, Zaragoza – Spania, Genova – Italia, Krakow – Polonia, Dundee – Scoţia, Aarhus – Danemarca, Vilnius – Lituania, Oslo – Norvegia. Proiectul este dedicat creării unei reţele transnaţionale de promovare a dezvoltării locale folosind instrumente inovatoare de marketing cu scopul de a creşte vizibilitatea la nivel european a potenţialului turistico-economic al oraşelor partenere şi de a promova o mai bună poziţionare a acestora în spaţiul post crizei economice.

Obiectiv general:

Obiectivul general al proiectului ”Innovative Plage-Brand Management” – City Logo este dedicat creării unei rețele transnaționale de promovare a dezvoltării locale folosind instrumente inovatoare de marketing, cu scopul de a crește vizibilitatea la nivel european a potențialului turistico-economic al orașelor partenere și de a promova o mai bună poziționare a acestora în spațiu post crizei economice.

Obiective specifice:

Brandingul orașului sau comunicarea strategică este o funcție în creștere în politicile urbane moderne și în noile stiluri de guvernare locală. Din ce în ce mai multe orașe abordează poziționarea – sau repoziționarea – nu numai la nivel european, ci și pe arena globală. Ei caută o poziționare mai clară în noul peisaj economic care va ieși din actuala criză economică. Adesea, astfel de procese sunt abordate fără metodă sau sunt abordate doar ca o chestiune de etichetare, cu puțină empatie cu sentimentul comunităților locale. Prin urmare, multe dintre ele se încadrează în rezultate circumstanțiale sau inconsecvente.

Rezultate:

- un Grup de Suport Local înființat în cadrul proiectului, alcătuit din actori activi implicați în diferite arii de dezvoltare; - Sesiuni de lucru organizate în cadrul unor întâlniri deschise și interactive pentru a încuraja schimbul de informație și dezbarerile; - un plan local de acțiuni elaborat, care stă la baza realizării unor proiecte locale de dezvoltare locală cu scopul de a creşte vizibilitatea potenţialului turistic al oraşului şi atractivitatea acestuia pentru investitori. - manualul de branding al orașului Alba Iulia (2014)

Program finanțare:

URBACT

Stadiu proiect:

Valoare totală proiect LEI:

219.905,45

Buget Mun. Alba Iulia LEI:

219.905,45

Valoare nerambursabilă LEI:

4.398,11

Valoare totală proiect EURO:

49.306,15

Buget Mun. Alba Iulia EURO:

49.306,15

Valoare nerambursabilă EURO:

986,12

Rolul Mun. Alba Iulia în proiect:

Partener

Domeniul de finanțare:

Marketing și promovare

Perioada programare:

2007-2013

An începere proiect:

2013

An finalizare proiect:

2015

Consorțiu parteneri:

Utrecht (Olanda), Coimbra (Portugalia), Zaragoza (Spania), Genova (Italia), Varşovia (Polonia), Dundee (Scoţia, UK), Aarhus (Danemarca), Vilnius (Lituania), Oslo (Norvegia), Alba Iulia (România).