Proiecte Municipiul Alba Iulia finanțate din fonduri nerambursabile, din anul 2007 până în prezent

Platformă realizată în cadrul proiectului GROW - reGovery and Resilience through cOhesion frameWork

Primăvara sportului

Cinci tineri din Alba Iulia au călătorit gratuit în Italia, în localitatea Molfetta, unde au luat parte, timp de o săptămână, la activități sportive alături de tinerii din celelalte țări : scufundări subacvatice, volei de plajă, baschet, handball, tenis, bowling.
– experiența a fost una fructuoasă pentru tineri, nu doar datorită faptului că și-au măsurat abilitățile fizice cu alți sportivi din Europa, ci și pentru că au fost puși în situația de a se descurca în situații noi : de pildă, niciunul dintre tineri nu mai călătorise în străinătate înainte; faptul de a învăța să facă față formalităților dintr-un aeroport, de a călători cu diverse mijloace de transport (tren, autobuz) în Italia – toate aceste aspecte au constituit ceva deosebit pentru tinerii participanți.
– tinerii din Alba Iulia și-au îmbunătățit, de asemenea, competențele de comunicare în limbă străină, fiind nevoiți să comunice, fie în engleză fie în italiană, cu ceilalți participanți. Unii dintre ei au rămas în legătură cu tinerii din celelalte țări întâlniți la Molfetta, plănuind să se revadă în viitor și legând prietenii.

Obiectiv general:

Crearea unui context în care tineri din toate colțurile Europei, pasionați de sport, să se întâlnească și să participe în comun la activități sportive, pentru promovarea unui stil de viață sănătos

Obiective specifice:

- atelierele de lucru au avut o componentă practică importantă, deoarece printre participanți s-au numărat și tineri cu dizabilități, precum și tineri (din Armenia) care nu călătoriseră niciodată în afara orașului lor natal și pentru care deplasarea în Germania a constituit ceva cu totul deosebit.

Cod proiect:

2016-3-IT03-KA105-009611

Program finanțare:

ERASMUS+

Stadiu proiect:

Valoare totală proiect LEI:

50.000,00

Buget Mun. Alba Iulia LEI:

13.140,00

Valoare nerambursabilă LEI:

13.140,00

Valoare totală proiect EURO:

10.940,00

Buget Mun. Alba Iulia EURO:

2.875,27

Valoare nerambursabilă EURO:

2.875,27

Rolul Mun. Alba Iulia în proiect:

Partener

Domeniul de finanțare:

Educație

Perioada programare:

2014-2020

An începere proiect:

2017

An finalizare proiect:

2017

Consorțiu parteneri:

Lider: Associazione InCo Molfetta (Italia) Parteneri: Municipiul Alba Iulia și alte patru organizații din Bulgaria, Slovenia, Republica Cehă, Polonia