Proiectul EURIGHT răspunde și are aceleași obiective ale programului Europa pentru cetățeni: promovarea cetățeniei europene și cunoașterea cetățenilor despre afacerile UE, precum și îmbunătățirea înțelegerii de către cetățeni a proiectului UE și a rolului acestuia în cadrul apărării drepturilor fundamentale. Proiectul a garantat accesul egal al persoanelor din diferite grupuri și fără nicio formă de discriminare, promovând includerea persoanelor de diferite religii, vârste, orientare sexuală, origine rasială, grupuri cu risc de excludere etc. Această problemă a fost foarte importantă și este legată de domeniul drepturilor fundamentale.
The connection between the Charter of Fundamental Rights of the EU and the Citizenship, acronim EURIGHT
Obiectiv general:
Proiectul a avut ca scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene și, prin urmare, implicarea oamenilor în construirea unei Uniuni Europene puternice prin cunoașterea instrumentelor juridice europene privind drepturile omului și legătura acestora cu cetățenia. Toate activitățile s-au axat pe îmbunătățirea comunicării cu cetățenii cu privire la rolul Uniunii Europene în domeniul drepturilor omului.
Obiective specifice:
Activitățile care vor fi întreprinse în cadrul acestui proiect răspund necesității de a aborda un deficit de comunicare cu cetățenii cu privire la rolul Uniunii Europene în domeniul drepturilor omului. Prin urmare, acest proiect își propune să îmbunătățească această lipsă de cunoștințe, să sensibilizeze și să promoveze continuarea dezbaterii în rândul cetățenilor, cu politicienii, părțile interesate și instituțiile europene. Proiectul își propune să abordeze aceste probleme dintr-o perspectivă europeană și națională, cu evenimente pregătitoare, cum ar fi mese rotunde și evenimente locale cu formate diferite în fiecare oraș; și cea europeană cu evenimente transnaționale cu formatul de dialog cu cetățenii promovat de Comitetul European al Regiunilor.
Rezultate:
- Dezbateri în formatul de dialog cu cetățenii în fiecare din orașele partenere, crearea unui booklet cu informații asupra modului în care sunt protejate drepturile cetățenilor europeni. - Instrumentele utilizate pentru atingerea obiectivelor proiectului sunt cursurile de pe platformă, dezbaterile cetățenești organizate în orașele partenerilor proiectului (Alba Iulia, Genova, Nurnberg, Gijon și Bruxelles), diseminarea de informații și link-uri utile pentru cunoașterea drepturilor. cetăţenilor şi cum pot acţiona pentru a-i proteja.
Cod proiect:
620477
Program finanțare:
Stadiu proiect:
Valoare totală proiect LEI:
711.799,20
Buget Mun. Alba Iulia LEI:
123.697,50
Valoare nerambursabilă LEI:
123.697,50
Valoare totală proiect EURO:
146.160,00
Buget Mun. Alba Iulia EURO:
24.739,50
Valoare nerambursabilă EURO:
24.739,50
Rolul Mun. Alba Iulia în proiect:
Domeniul de finanțare:
Perioada programare:
An începere proiect:
2021
An finalizare proiect:
2022
Consorțiu parteneri:
Municipalitatea din Gijon (Spania), Muncipalitatea din Genoa (Italia), Municipiul Nuremberg (Germania); Universitatea „1 Decembrie 1918” (România), Association Friends of Europe, Bruxelles, Belgia